Hoppa till sidans innehåll

Grattis Thomas!

2017-07-11 23:30
Upplands Väsbys egen Kung Vinter, Thomas Pettersson, porträtteras välförtjänt...
  • Uppdaterad: 2018-06-21 11:35

...i Lokaltidningen MittI (länk här). Thomas Pettersson är Väsby Skidklubbs vinterspåransvarige och har under många år "idrottat" med att dra fina skidspår vintertid. Ett minsann inte trivialt jobb. Läs artikeln så förstår du varför! Det är glädjande för klubben och kul för Thomas att hans arbete lyfts fram.

Thomas Pettersson och Väsby Skidklubb i Lokaltindingen

Till skillnad från det som står i artikeln ovan har klubben idag bl.a. 130 aktiva medlemmar där minst 30 personer varje år deltar i motionslopp i Sverige och utomlands. Under klubbens "storhetstid" kring 80-talet så var det 350 aktiva medlemmar, en stor och framgångsrik ungdomssektion med bland annat flera DM mästare och guld i ungdoms-SM (Mårten Wagman).

Förutom vår egen träningsverksamhet ute på spåren genomför Väsby Skidklubb under sommarhalvåret "enklare" röjning och spårunderhåll inklusive tillsyn och utbyte av spårmarkeringsskyltar som av olika anledningar har skadats eller bleknat under årens lopp i solen.

I överenskommelse med Upplands Väsby kommun har Väsby Skidklubb också nyligt satt upp gul-vita skyltar utefter den nyanlagda förlängningen av Kairospåret tillbaka till Runbyspåret. En del kompletteringar kommer göras med tiden. Detta rundspår är för skidklubben inget nytt, det kan du läsa om här (förslag på förlängning) respektive här (avtal med Domänverket).

 

Gillar du klubbens arbete ? Visa det konkret genom att bli medlem eller sätt in ett spårbidrag.

 

Klubben önskar fortsatt trevlig sommar! :)

 

Epost: Adressen Gömd
SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 070 791 01 13
E-post: This is a mailto link

Se all info