Hoppa till sidans innehåll

Ansöker till Svenska draghundsportförbundet

2017-03-18 10:51
Styrelsen har beslutat att ansluta klubben till Svenska Draghundsportförbundet.
  • Uppdaterad: 2018-06-21 11:35

Medlemmar ges därmed möjlighet att tävla för klubben i Nordisk stil, det vill säga skidåkning med draghund. Svenska draghundsportförbundet uttrycker att "det är en vit fläck på kartan i vår region" när det gäller aktiva klubbar i Nordisk stil.

Sedan länge tillåter Väsby Skidklubb, enligt följande policy och riktlinjer, träning för Nordisk stil. Det är således naturligt och positivt att klubben nu tar steget in i denna spännande tävlingsform.

UPPDATERING (7 april 2017): Väsby Skidklubb är nu upptagen och godkänd som medlem i Svenska Draghundsportförbundet (SDSF). Ansökan har godkänts av både SDSF och Riksidrottsförbundet (RF).

 

ANGÅENDE TÄVLINGSLICENS så meddelar SDSF följande för medlemmar i Väsby Skidklubb som t.ex. vill tävla i Nordisk stil för klubben:

Byte av förening görs företrädesvis vid nytt licensår (perioden är 1/7-30/6). Det är även ok att byta förening mellan säsongerna (barmark/snö) i dessa fall skickar man mig ett mail om att man vill byta och tar då med sig sin gamla licens till den nya föreningen. 

Licenser rapporteras via licensmodulen på föreningens idrott online sida. Man kan som utövare vara medlem i flera föreningar men bara var licenserad för en förening. 

 

Mvh Anette

Anette Rönnberg

Generalsekreterare

Svenska Draghundsportförbundet

 This is a mailto link

draghundsport.se

Epost: Adressen Gömd
SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 070 791 01 13
E-post: This is a mailto link

Se all info