Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan Arlanda Roller Ski Race


Arlanda Roller Ski Race

 

Varmt välkommen till Arlanda Roller Ski Race. I samarbete med Snö & Tö inbjuder Väsby skidklubb till första upplagan av Arlanda Roller Ski Race den 15 juni 2019. Vi välkomnar särskilt barn och ungdomar. Tävlingen ingår även som deltävling i Snö & Tö Rullskidstour 2019

Arlanda Roller Ski Race går på en helt bilfri övningsbana, Arlanda Test Track #2. 

Tävlingsklasserna i Arlanda Roller Ski Race genomför först en kortare prolog, 400 m för barn och ungdomsklasserna och 2,4 km (ett varv) för D/H 17 år och äldre. Efter prologen är det cirka en till två timmars paus innan huvudtävlingen startar. Först ut efter pausen är ungdomarna som kör ett specifikt antal varv (á 2,4 km), därefter startar D/H 17 år och äldre och kör 1,5 timme plus ett upploppsvarv, vilket annonseras av klockringning (passerad klockringare gäller). Motionsklass kör ej prolog utan enbart huvudtävlingen och startar i separat grupp bakom de tävlande och efter anvisning. Se vidare tävlings-PM som publiceras på denna hemsida senast en vecka innan tävlingsdagen. 

Tillåtna hjul är standardhjul, s.k. 2:or. Ungdomar 9-16 år kör fristil. Klasser 17 år och äldre samt motion kör klassisk stil. Vid frågor, hör av er till tävlingsledningen.

 

ANMÄLAN

  • Ordinarie anmälan sker genom att fylla i formulär på Protiming fram till torsdag den 13 juni klockan 22.00. Motionär utan klubbtillhörighet anmäler sig också på Protiming. 
  • Betalning ska omedelbart ske till Väsby skidklubbs swishkonto, Swish 123 693 04 81, dock senast torsdag den 13 juni klockan 22.00. Obs viktigt: I meddelandefältet på Swish-betalningen skall namn på tävlande, ev. klubb, startklass och födelseår fyllas i (detta för att vi ska kunna pricka av startande). Tips: tidig anmälan medför större möjlighet att välja starttid till prologen.
  • Efteranmälan vid sekretariatet kan ske i mån av plats senast en timme före start, d.v.s. 09.00 och mot dubbel anmälningsavgift via Swish 123 693 04 81. Efteranmälan till motionsklass går bra i mån av plats fram till 12.00 på tävlingsdagen (Swish).
  • Anmälningsavgift: Barn, ungdomar, junior (9-20 år), 100 kr. Övriga klasser 250 kr. Efteranmälan 200 kr resp 350 kr.
  • Vi rekommenderar försäkringen Startklar för oförutsedda händelser.


NUMMERLAPPAR

Nummerlappar och tidtagningschip hämtas ut vid tävlingscentrum Arlanda Test Track 2, senast en timme innan start lördag den 15 juni. Kom i god tid!

 

TÄVLINGS PM

Senast en vecka innan tävlingsdagen kommer tävlings-PM att finnas här.

 

ÖVRIGT 

VÄGBESKRIVNING

Här har du en komplett vägbeskrivning till Arlanda Test Track #2. Obs viktigt att följa denna instruktion för att minimera trafikstörning hos boende i området. (Här ges en google maps länk). Samåk! Av flera skäl uppmanar vi tävlande att samåka i så hög grad som möjligt. Inne på området finns det gott om parkering. Följ funktionärers anvisningar. Var på plats i god tid! Kollektivt resande: Närmsta pendeltågsstation är Rosersberg.

RESERVSTAVAR

Arrangören har vid tävlingscentrum genom samarbetet med Snö&Tö reservstavar i flera olika längder.

TILLÅTNA HJUL

Träningshjul med märkning 2:or eller trögare. Vi följer den rekommendation som är framtagen av Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor. Som vanligt gäller också att minst ett hjul på vardera skidan skall ha fungerande backspärr. 

TIDTAGNING

Med tidtagningschip (Protiming). Ej återlämnat chip debiteras med 100 kr.

VÄTSKA OCH SERVERING

Snö & Tö sponsrar med sportdryck från Enervit som kommer finnas i tävlingscentret. Ta med eget vatten, vattnet på anläggningen kommer från egen brunn och smakar inget bra. Tilltugg kommer att finnas, men ta gärna med lite egen matsäck att fylla på energin mellan prolog och huvudtävling.

BRUTIT LOPPET

Om du brutit loppet skall du anmäla det snarast till tidtagarna och återlämna nummerlapp och tidtagningschip i sekretariatet.

RESULTAT

Resultatet från huvudtävlingen är resultatet för Arlanda Roller Ski Race. Tider från både prologen och huvudtävlingen kommer att presenteras. Resultatlistor sätts upp vid tävlingsarenan. De preliminära resultaten publiceras på Väsby skidklubbs hemsida efter genomförd tävling. De officiella resultaten publiceras på hemsidan senast två dagar efter tävlingen.

DUSCH, OMKLÄDNING OCH TOALETT

Ingen dusch finns på anläggningen. Omklädning och tre toaletter (varav en handikapp) i administrationsbyggnaden. Damerna byter om i rum på övervåning en trappa upp. Herrar i rum på nedervåningen. 

PRISER

Priser från till de främsta i Arlanda Roller Ski tävlingsklasser och utlottade priser i både tävlings- och motionsklasserna. Snö&Tö sponsrar och vi återinvesterar intäkter (del av anmälningsavgifterna) från tävlingen i prisbordet.

PARKERING OCH TRANSPORT

Gott om parkeringsplatser finns. Följ funktionärs anvisningar. 

SJUKVÅRD

Sjukvårdare kommer att finnas vid start och målområdet. Akut sjukvård finns vid Löwenströmska närakut.

ORDNINGSREGLER

Vi uppmanar åkare att visa hänsyn till varandra och att långsammare åkare håller till höger så att snabbare åkare kan passera till vänster. 

TÄVLINGSREGLER

Svenska skidförbundets tävlingsregler gäller. Minst ett hjul på varje skida måste vara utrustat med fungerande backspärr. Hjälm och skyddsglasögon är obligatoriskt. Deltagande sker på egen risk och varje anmälan är personlig. För övriga regler se PM. 

KONTAKT TÄVLINGSLEDNING

Upplysningar lämnas av Hans Bärring, This is a mailto link

ARRANGÖR 

Arlanda Roller Ski arrangeras av Väsby skidklubb i samarbete med Snö&Tö.  

Uppdaterad: 04 MAJ 2019 21:57
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info