Aktuella skidspår i Runby

Obs! Skidklubben har avtal med Upplands Väsby kommun att sköta spåren i Runby. Förutom självklar preparering och spårläggning vintertid görs även förberedelser och underhåll sommartid. Vi välkomnar bidrag till det ideella arbetet (lär mer om vad klubben gör för dig här)!

TOTALT 13 KM ELBELYSTA SPÅR

Vi har två elbelysta terrängspår med ljus fram till kl 22:30.

• Runbyspåret är 2.1km, med tilllägg (öglan/backen) så blir det totalt 3km. Slingan på 2.1 km är måttligt kuperad. Öglan är totalt på 800 m vid motsols färdriktning. Öglan börjar med en 250m uppförsbacke om ca 30 höjdmeter och övergår efter ca 50 m i en snabb utförslöpa om ca 150 m över skidbron. Backarna ger Runbyspåret en utmärkt tävlingskaraktär. Öglan är perfekt för backträning året runt.

• Kairospåret är 9 km (4,5km x 2). En kuperad slinga, delvis genom härlig skogsterräng till Kairobadets P-plats vid Mälaren. Detta spår är ett vändspår som ger 9km fram och åter. Spåret har härliga sträckor för stakträning, liksom ett par rejäla backar och knixar som utmanar tekniken. Gällande sommarhalvåret räknas spåret som ett av stockholmstraktens skönaste för exempelvis löpträning. Kairospåret ger också möjlighet till ypperlig backträning året runt.

• Vintertid spåras även slingor på fälten nordväst om Runby vattentorn. Slingorna prepareras för skating och nås också från starten vid Runby spårcentral.

• Övrig info
  1. Skidspårsavgift: 0 kronor, men vi välkomnar frivilligt spårbidrag till stöd för det ideella arbetet med att sköta spåren - sommar som vinter.
  2. Gångavstånd från U-V station till STARTen är 1 km.
  3. Grusvägen "Långtomtastigen", från Kairoparkeringen till starten i Runby, mäter knappt 3 km.
  4. Elljusspåret med förlängning via Upplandsleden och fiskarstigen åter till starten är ca 8 km.
  5. Klicka på bilden nedan för högupplöst PDF-fil karta över området [1.2 MB]

RunbyMotionsSpår

Aktuell spårstatus via Skidspår.se !

Välkommen och God tur !

Uppdaterad: 2016-06-08 07:21