Våra spår i Runby

Skidklubben har avtal med Upplands Väsby kommun att sköta spåren i Runby. Förutom preparering och spårläggning vintertid görs även förberedelser och underhåll sommartid. Vi välkomnar bidrag till det ideella arbetet (lär mer om vad klubben gör för dig här)!

Totalt 11 km elbelysta (06.00-24.00) spår som vintertid prepareras för skidåkning.

1. Runbyspåret (rundspår) om 2.1 km, med tilllägg (öglan/backen) 3.0 km.
  2. Kairospåret (rundspår) om 7.5 km (alt. 2 x 4,5km vändpunkt Kairo).
  3. Vintertid spåras även slingor på Vaxmyra ängar nordväst om Runby vattentorn. Slingan på ängarna prepareras normalt för både fristil och klassisk stil. Ängarna nås från starten vid Runby spårcentral.

Ovannämnda slingor sammanbinds vintertid till en 15 km lång spårlöpa

Övrigt:

1. Skidspårsavgift: 0 kronor, men vi välkomnar frivilligt spårbidrag till stöd för det ideella arbetet med att sköta spåren - sommar som vinter.
  2. Gångavstånd från U-V station till STARTen är 1 km.
  3. Grusvägen "Långtomtastigen", från Kairoparkeringen till starten i Runby, mäter knappt 3 km.
  4. Klicka på bilden nedan för högupplöst PDF-fil karta över området [1.2 MB]

RunbyMotionsSpår

Aktuell spårstatus via Skidspår.se !

Välkommen och God tur !

Uppdaterad: 25 MAR 2018 15:23