Hoppa till sidans innehåll

Barmarksträning och Spårunderhåll

15 JUL 2020 12:00
Skidklubben tuffar på med träningen och fixar spåren med fokus på backarna!
  • Uppdaterad: 15 JUL 2020 12:50

Klubben råddar och skapar

Väsby skidklubb har även 2020 rott Slottsrundan Rosersberg i hamn. Tävlingsledare Hans Carlsson gjorde en gedigen insats tillsammans med VSKs medlemmar. Det i år begränsade arrangemanget fick återigen lovord av deltagarna. Inramningen vid Rosersbergs slott skapar fina förutsättningar för tävlingen och gemyt.

 

Klubben underhåller och rustar spåren

Backarna i klubbens elljusspår blir extra drabbade av erosion från smält- och regnvatten. Samtidigt är det kuperingen, backarna, som gör ett elljusspår! Elljusspåren i Sverige har anlagts bland annat just för att de skulle vara utmanande för löpning och skidåkning! Kuperade partier i terrängen nyttjades, d.v.s man drog elljusspåren upp och nerför backar - inte runt! Många gånger är det just backarna som är utslagsgivande - där skiljs agnarna från vetet. 

Skidklubben har således fixat Vaxmyrabacken och Teknikbacken. Den senare är en separat liten slalombacke där klubben tränar stavgång och backintervaller året runt. Lisa Nordén tränar även här. Under hösten kommer ytterligare delar av Kairospåret och dess olika backar att åtgärdas. Välbehövligt efter sommarens regn.

 

Materialsponsor: DA Mattsson 

Kontaktperson VSK: Hans B, tel. 073 217 63 00

Obs! Klubbens idrottsliga närvaro skapar trygghet och underhållet av spåren är extra vitkigt nu i "Corona-tider". Många människor söker sig till spåren för hälsa och samvaro. Klubben för kontinuerligt dialog med kommunen kring diverse prioriteringar och åtgärder.  

Teknikbacken

 

Teknikbacken

Före och efter påfyllnad av 0-32 grus.

 Vaxmyrabacken

Vaxmyrabacken

Vaxmyrabacken under åtgärd. Här visas backens övre del knappt en km in på Kairospåret (ett totalt 8.5 km långt elljusspår - ett av de längsta i Stockholm). 


E-post: Adressen Gömd
 

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Christer Björn, Lövstavägen 84
19442 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info