Hoppa till sidans innehåll

God jul & Gott nytt år

26 DEC 2019 11:50
God jul och Gott nytt år hälsar VSK spårteam som har genomfört barmarkspreparering till gagn för löpning och skidåkning.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2019 11:50

God jul och Gott Nytt År!

Skidklubbens spårteam har gjort en rejäl ideell insats med dränering längs Kairospåret! Efter nederbörden i december så har vatten samlats i stora, på sina ställen decimeterdjupa, vattenpölar på själva spåret. Vatten får gärna ligga kvar ute i skog och mark men inte i själva spåret. Erosionsskador har uppstått i sluttningar där nederbörden tränger in från sidorna. 

Insatserna har varit följande:

* Förberedelser och förberedande "studier" var åtgärder behövs, handgrävning m m.

* Huvudinsats beslutad och planerad på styrelsemöte. Genomförd av VSK spårteam, denna gång bestående av Hans B, Hans C, John, Johan D, Mange och Ubbe. 

* 50 m kokosslang uppdelad till 10 dräneringspunkter tvärs spåret.

* Därutöver ett antal längs spåret parallellgående dikesgrävningar i lutande terräng för att avleda rännilar som spolar fram stenar och skapar decimeter djupa sprickor. ingen höjdare att vare sig springa eller skida på.

* Ett antal mindre åtgärder i kanten av spåret för att öppna upp och leda bort vatten.

* Sammantaget mer än 60 arbetstimmar... Delar av sträckan har kommun vid flertal tillfällen och under många år bedyrat att åtgärda genom att framför allt få ut lite nytt material och skapa en bättre bombering av spåret (avrinning åt sidorna, istället för tvärtom, ansamling i mitten av spåret). Ingen stor insats i sammanhanget. Men ingenting har tyvärr hänt från kommunens sida. Vi hoppas att till våren, eller vid tidpunkt då spåren är torra och hårda nu verkligen få hjälp av kommunen med att få ut lite nytt material (0-8 grus, gärna med lite förna eller flis) på specifika punkter av elljusspåret. Det är inte för mycket begärt. 


Epost: Adressen Gömd
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info