Hoppa till sidans innehåll

Hinderbanan i Runbyspåret monterad och nyttjas av VSK

17 JUN 2018 09:00
Hinderbanan i Runbyspåret är nu på plats och Väsby skidklubb tränar...
  • Uppdaterad: 21 JUN 2018 11:35

Väsby skidklubb har redan börjat nyttja hinderbanan. På tisdagar kl 18.30 utgår vi från starten och tränar som vanligt backträning (med eller utan stavar), kondition, teknik och funktionsstyrka. Vi implementerar nu hinderbanan i våra pass. Välkommen!  Obs! Det är öppen sommarträning - ingen prestige, vem som helst är självklart välkommen att forma och vara med i gänget som tränar.

Inför uppförandet av hinderbanan i Runbyspåret har Väsby skidklubb påverkat placeringen av hindren. Tack vare skidklubbens engagemang har placeringen av hindren förbättrats avsevärt - framför allt har det handlat om:

  1. Minimera att hindren upplevs störande för skidåkning. Spår för klassisk och fristil (3-5 meters bredd), inklusive tävlingsspår prepareras här sedan decennier. Det är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun i en rad avseenden.
  2. Minimera slitage och störning på naturmiljön i och runt Bergaskogen som måste få förbli grön och lummig sommartid och få behålla sina dokumenterat mycket höga biologiska värden.
  3. Nyttja befintlig belysning och därmed skapa bättre trygghet. Se exempel i bilden nedan. Ursprungstanken var att ha hindret på vänster sida om spåret i bilden och därmed på skuggsidan. Efter att i lugn och ro ha tittat på detaljerna på plats föreslog skidklubben placering till höger om spåret på en redan sliten och "förstörd" yta istället för en mer orörd del av skogsmiljön nära spåret. Entreprenören, kommunen och skidklubben var överens! Och så blev det på de flesta hinder och vi i skidklubben är nu mycket nöjda med detta. Återstår att säkerställa övergången till vintersäsong och att spåren inte trampas sönder vintertid. Men det är en senare fråga. Nu ska vi glädjas åt sommaren och nya träningsmöjligheter!

/Hälsningar, Hans B. ledamot VSK styrelse

Hindberbanan kvällstid - belysning

Tack vare klubbens engagemang förbättrades placeringen av t.ex. detta hinder som förlades på den ljusa högra sidan om belysningsstolpen (även om bildkvaliteten brister en smula). Skidklubben sparar pengar åt kommunen och skapar trygghet i spåren. Återigen.


Epost: Adressen Gömd
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info