Hoppa till sidans innehåll

Klubben fixar löparspårets erosionsskador i Öglan

22 JUL 2018 09:33
Medlemmar och spårfixare från klubben har nu börjat...
  • Uppdaterad: 09 AUG 2018 23:14

...restaurera spårbädden i Öglan efter åratal av underlåtenhet från kommunen, trots upprepad vädjan och påpekanden från idrotten på plats(*). Till mångas glädje har däremot kommunen satsat på en OCR-bana i Runbyspåret, vilket har lockat en stor mängd nya unga besökare och idrottsintresserade. Bra att fler motionärer och idrottare hittar till "våra" fina spår! Men det är inte kul att löpträna i ett elljusspår som består av erosionsdiken fulla med kantiga stenar, eller hur?! För så har fallet definitivt blivit i backarna, fr.a. den så kallade Öglan, på grund av att minsta lilla regnvatten ansamlas i mitten av spåret och börjar forsa nerför backen. Frivilliga medlemmar och spårfixare ur klubben har nu börjat åtgärda detta, torkan och sommarhettan till trots.

Svenska skidförbundet har i sina anläggningdokument, bland annat en rapport från 2017. Där ges en mängd goda tips och resonemang kring skötsel av ett omtyckt elljusspår och de hälso- och mervärden som elljusspår ger. Öppna pdf-fil direkt här Handbok (ver 1.1).  

Välkommen till klubben och våra olika träningspass! Vi tränar löpintervaller, backe, hinderbana, rullskidor, cirkelfys och olika teknikpass. Bli medlem genom att betala 200 kr (vuxen) och eposta dina uppgifter till This is a mailto link.

Stöd klubbens arbete med att upprätthålla trevliga löp- och elljusspår i Runby - året runt! Du får gärna vara stödmedlem genom att swisha ett frivilligt spårbidrag till 123 693 04 81. Fullständig betalningsinformation hittar du här.

Klubben har 270 betalande medlemmar och har från och med kalenderår 2019 höjt medlemsavgiften från 100 kr till 200 kr för vuxna. En liten summa med tanke på det arbete som skidklubben gör och den idrottstradition - året runt - som klubben upprätthåller.

/Hälsningar VSK spårteam och VSK styrelse

 

 -------

(*) Enligt klubbens avtal med kommunen ska kommunen genomföra eller stå för kostnader som innebär tyngre spårreparationer där t.ex. försiktig grävning med mini-grävare och nytt underlagsmaterial behöver tillföras.


Epost: Adressen Gömd
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info