Hoppa till sidans innehåll

Vi kör på! Nya spår och Nordisk stil...

10 SEP 2014 00:00
Spårprepareringar och nya möjligheter! Bland annat för Nordisk stil...
  • Skapad: 10 SEP 2014 00:00

...och all belysning längs hela Kairospåret fungerar nu! 

Under ett antal år har Skidklubben sakta men säkert rustat löp- och motionsspåren liksom klubbfasciliteter. Vi tränar året runt på olika sätt! Vintertid lockar skidåkningenen en praktvinterhelg i slutet av februari ett par tusen unika besökare till spåren i Runby! Vid sådana tillfällen är spåren helt enkelt guld värda. Besökare till företag i norrort väljer ex.vis. att stanna kvar över helgen för att åka skidor i Runby. Men detsamma gäller året runt för diverse träning, folkhälsa och formtoppning. Man tar sig specifikt till Runby för att träna.

Vi arbetar för bra träningsmöjligheter och rustar samtliga spår. Inför 2014-2015 testar vi nya spårdragningar! Se kartan eller denna länk...

NyaSpår2014

 

Det arbete vi gör baseras på en smula armstyrka och lite vikingatakter... du är välkommen att bidra!

Kraftledngatans servicestig öppnas

Här breddar och röjer vi den inspektions- och servicestig som skall finnas i varje kraftledningsgata. Öppenheten uppåt, det jämna underlaget och den stig som redan finns skapar grunden till potentiellt bra skidspår! Viktigt att inför framtiden sprida trycket på spåren (ängarna) när nya bostadsområden och aktivitetscentra växer fram.

 

Med det nya hundsportcentret och deras café finns också möjlighet för alla de som älskar Nordisk stil att kunna bedriva det nära lokaler som redan används för hundsport! En sådan lösning för Nordisk stil är unik för Stockholm!

 

Tillfällig flisdepå Vaxmyra

Lörd 15 November 2014. Vi fick flis från kommunen och här arbetar vi med att få ut detta på slitna och buckliga delar av spåret. Ett mjukare underlag att springa på och inga repor under skidorna när vintern ger oss skidåkning.

Kommunen bistår

Kommunen bistår. Här har den gamla buckliga, leriga och smala stigen vid spår- och motionscentralen skrapats bort och ett första lager med dränerande singel spritts ut. Detta ska få ligga för att sätta sig och till sommaren 2015 kan ytterligare förbättringar göras för att få en löpsträcka som möjliggör t ex löpskolning och fr a målgångsspurt då man springer spåret på tid.

 

Några åtgärder som genomförts hösten 2014:

1. Eds allé och Kyleborg: Vi har öppnat för att testa spårdragning på Kyleåkern (enl ö k med Sättra gård, arrendator) och intill Stockholms hundsportcentrum.

 

2. Gräsklippning längs spår och ängarna i samarbete med markägare.

 

3. Flis ut på slitna sträckor.

 

4. Bättre spårbädd med ett första lager singel vid spår- och motionscentralen. Bortskalad grässvål har använts för att lappa och laga erosionsskador efter bygget av tunneln/röret vid Appelgrens (kommunen tippade i högar och därefter vidtog ett riktigt tungt grävjobb som gjordes för hand!).

 

5. Stångsågning för bättre nedfall av snö, liksom mindre överhäng och slitage på luftledningar.

 

6. Dränering på blöta och känsliga platser.

 

7. All belysning längs Kairospåret fungerar nu äntligen. Upprepad felsökning och åtgärder tillsammans med belysningsentreprenör One Nordic! Under de gågna åren har alltid några lampor varit mörka eller blinkat.

 

8. Anslagstavlan: Nya belysningsarmaturer och på bägge sidor på anslagstavlan vid spår- och motionscentralen.

 

VSK_Preparering_medhyrdTralle

Väsby Skidklubb har arbetsdag längs elljusspåret hösten 2014. Vi tar bort uppstickande stenar från tjällossning, erosion et c. Här med en hyrd hjullastare.

Skribent: Hans B
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info