Hoppa till sidans innehåll

Vinter & information 2021

17 JAN 2021 12:00
Skidklubben har gjort det igen - fixat FINA SPÅR åt allmänheten!
 • Uppdaterad: 17 JAN 2021 16:48

Information, nya medlemmar & efterlängtad natursnö 2021

 • Varmt välkomna nyinkomna medlemmar! Information, tex. status gällande träningar etc. sker huvudsakligen via klubbens medlemsinterna Facebook-grupp. Har ni inte Facebook så är ni välkomna att kontakta någon av tränarna för senaste uppdatering - se kontaktuppgifter här. Normalt upplägg är:
  • Måndagar kl 18.30: Teknik- o intervallträning (Rullskidor/Skidåkning)
  • Tisdagar kl 18.30: Backträning, stavgång / älghufs / skidåkning (Runby)
  • Onsdagar kl 19.00: Cirkelträning inomhus (Bollstanäs gymn sal)
  • Lördagar kl 10.00: Backträning / skidåkning (Runby)
 • Klubben har ett ideellt arbetande spårteam. Underhåll görs året runt i mån av tid och enl avtal med UV-kommun. Tack vare idrottens arbete kan väldigt många idag åtnjuta de elljusspår som finns. Faktiskt, att de överhuvudtaget finns kvar, inte minst som plats för idrott och träning!
 • Vi välkomnar utövare av Nordisk stil, d.v.s. skidåkning med dragande hund. Väsby skidklubb är medlem i Svenska draghundsportförbundet. Obs! Skidklubben ber vanliga hundägare att förlägga daglig hundrastning till andra stråk än elljusspåren vid snöförhållanden! Under barmarksperioden ska hundrastning genomföras med kopplad hund i och kring stråk och elljusspår (enligt lokala ordningsstadgarna). Notera: elljusspår är anlagda för motion, d.v.s. stavgång, löpning och vintertid skidåkning. Det är alltså en självklarhet att hålla hunden i kort koppel och gå åt sidan för motionsutövare i elljusspår. Detta är viktigt för att alla skall trivas och känna sig välkomna! 
 • Vänligen respektera det ideella arbete som görs. Undvik att gå eller vandra i preparerade skidspår - oavsett om det är klassiska skidspår eller preparerat för skejting s.k. "manchester-bädd". 

Fler härliga vinterbilder finns i bildarkivet  !

Äntligen snöglädje

Full fart framåt, ängarna

Ängarna, Vaxmyra & långtomten


E-post: Adressen Gömd
 

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Christer Björn, Lövstavägen 84
19442 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info