Hoppa till sidans innehåll

VSK gör succé på VårRuset

26 MAJ 2018 10:52
Väsby skidklubb möjliggjorde genomförandet av VårRuset 2018.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2018 11:35

Väsby skidklubb är banansvarig för VårRuset med cirka 15 000 deltagare två vardagskvällar i Stockholm. Klubben sätter ut banan och säkerställer denna under tävling, så att alla deltagare kan gå i mål.  

 

Speciella utmaningar 2018 – banan klar två timmar innan start!

av John Martinsson

Tävlingen VårRuset 2018 kunde utföras med hjälp av rådgivning och intensivt arbete från klubben, vilket bland annat innebar krismöten och en mängd stora och små praktiska åtgärder med hjälp från flera aktörer och organisationer.

På grund av borttagning av cykelbanor och att kraftledningar grävts ner i marken var det stor risk att tävlingen skulle komma att ställas in. Men med förslag från banansvariga inom Väsby skidklubb, god samarbetsvilja och hårt arbete av Väsby skidklubb, huvudarrangören Marathongruppen, Kraftledningsbolag, byggentreprenör samt Djurgårdsförvaltningen kunde banan iordningställas och vara klar endast två timmar innan första start.

 

30 funktionärer från klubben och mer än 200 timmar

Närmare ett 30 tal funktionärer från klubben såg till att inga tog sig in på banan d.v.s. främst hindrade cyklister och bilister från detta, inte alltid lätt, men genomfördes med bravur och ett leende på läpparna. En STOR eloge till Er alla från skidklubben som var funktionärer. Jag såg bara glada miner efter utfört värv, det värmer. Och p.g.a. av den nya sträckningen hade vi nya platser att bevaka vilket genomfördes med bravur och sammantaget lotsades cirka 15000 tjejer efter de bägge tävlingsdagarna i mål.

Och vilket väder, varmt och skönt, ofattbart vackra syrener i mängder, och stora utslagna ekar i massor, kor, får, sjöfågel... vackert, vackert, vackert, jag borde ha tagit foton.

 

Louise Fredriksson, ny huvudansvarig och tävlingsledare för
VårRuset, var väldigt nöjd vår insats, "kan lugnt säga att det kändes
tryggt att ha er med!"

-------------

 

(År 2018 var John Martinsson och Göran Aspfors ledare från Väsby skidklubb och banchefer för VårRuset.)

 

 


Epost: Adressen Gömd
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info