Hoppa till sidans innehåll

VSKs "Hall Of Fame"


Nedan Väsby skidklubbs "Hall of fame" samt hedersmedlemmar(*):

- Hans Christer "H-C" Holmberg. Forskningschef på Nationellt Vintersportcentrum och professor på institutionen för hälsovetenskap, Östersund. Under ca 20 år aktiv i VSK och tillsammans med Tomas Pettersson grundare av skejtspåren på ängarna.

 

- Mikael Kjällbring. Har grundat och driver Skidspår.se. Uppvuxen i Väsby, Runby, och under ca 20 år VSKare.

 

- Göran Wagman (*). Klubbens framgångsrike ungdoms- och distriktstränare från 1977 till början av 90-talet. Aktiv cirka tio år under 80-talet inom Stockholms skidförbund. Bland annat grundare av VSKs märghårda Skidgympa.

 

- Lennart Jarskog(*). Tävlingsledare och drivkraft för 24-timmars 1983-1987. Läs Lennarts berättelse i Hembygden här.

 

- Per-Olof Bergman(*). Klubbsekreterare och ungdomstränare under många år på 1980-90-talet. Per-Olof var bl.a. redaktör för klubbtidningen, ingick i tävlingsstaber m m.

 

- Göran Aspfors(*). Under flera år ledare och ansvarig för klubbens åtaganden i samband med det stora arrangemanget Vårruset.

 

- Thomas Pettersson(*). Klubbens "maskintrollkar" och spårläggare nr 1, aktiv VSKare sedan 80-talet. "Pappa" till bland annat SOCK-alliansen.

 

- Per-Olof Knuts(*). 40 Vasalopp. Stugfogde och trogen tävlingsledare och /-funktionär. 

 

- Hans Carlsson(*). "Hasse" är VSKs obestridlige Vasakung och flerfladig DM mästare och tränare i klubben.

 

- Hans Bärring(*). En "blåmärke-meriterad" skogslöpare och multisportare som gärna minns skidturer ute på tio- och femtonkilometersspåren. Har på 2010-talet varit en drivkraft för att stärka och modernisera föreningen, bl.a. som ordförande.

 

- Sven Antonsson(*). Under en period ordförande och tillskapare av bl.a. skidlekplatsen liksom beskyddare av Barnens Vasalopp och utvecklade samarbetet med skolidrotten och skidundervisningen i kommunen.

 

- Tomas Kostenniemi(*). Under en period klubbens ordförande i andra generationen. Fadern bildade år 1986 VSK som en egen förening. "Kosten J.r." var under en tid även spårläggare.

 

- Åke Leverin(*). Vår "Nestor" som bl.a. sparkade igång klubbens Facebook-grupp. Fader till många olika idrottsliga trevligheter och utmaningar genom åren. "En riktig dikesgrävare ska ha sju kockor i luften samtidigt...". 

 

- Tore Jansson(*). "Långtomtarn J.r.". Tore slog och hässjade ängarna (där skejtspåren idag läggs) med häst och lie långt innan skidklubben och spåren fanns. Tore skottar gärna snö för att förbättra spåren, "det är så trevligt att jag får komma hit och att vi får vara här". När Tore börjar dra lokala hästhistorier så är det lika bra att lägga skidorna på hyllan för den dagen. "Vi fick ett speciellt välkomnande... Det var vinter, snö och kallt när det bultade på dörren till torpet. In klev generalmajor Dyrssen med skidorna på. Han skulle hälsa far (alltså den riktiga "Långtomtarn S.r.") hjärtligt välkommen som arrendator. Efter uträttat ärende fortsatte han genom farstun in i köket där han tvärt gjorde lappkast och vände åter ut i snöyran...".

((Detta hände på Öråker, alltså innan Långtomten eran..., bäst att tillägga))

 

- Where are the ladies? Come on...

Uppdaterad: 25 JUN 2017 18:36
 

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Christer Björn, Lövstavägen 84
19442 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info