Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan Arlanda Roller Ski Race


Arlanda Roller Ski Race

 

Varmt välkommen till Arlanda Roller Ski Race. Väsby skidklubb inbjuder till första upplagan av Arlanda Roller Ski Race den 15 juni 2019 i samarbete med Snö & Tö. Vi välkomnar särskilt barn och ungdomar. Tävlingen är sanktionerad av Svenska skidförbundet och ingår även som deltävling i Snö & Tö Rullskidstour 2019

Arlanda Roller Ski Race går på en helt bilfri övningsbana, Arlanda Test Track #2. 

Tävlingsklasserna i Arlanda Roller Ski Race genomför först en kortare prolog, 400 m för barn och ungdomsklasserna och 2,4 km (ett varv) för D/H 17 år och äldre. Efter prologen är det cirka en till två timmars paus innan huvudtävlingen startar. Först ut efter pausen är ungdomarna som kör ett specifikt antal varv (á 2,4 km), därefter startar D/H 17 år och äldre och kör 1,5 timme plus ett upploppsvarv, vilket annonseras av klockringning (passerad klockringare gäller). Motionsklass kör ej prolog utan enbart huvudtävlingen och startar i separat grupp bakom de tävlande och efter anvisning. Se vidare tävlings-PM (publiceras på denna hemsida senast en vecka innan tävlingsdagen). 

Tillåtna hjul är standardhjul, s.k. 2:or. Ungdomar 9-16 år kör fristil. Klasser 17 år och äldre samt motion kör klassisk stil. Vid frågor, hör av er till tävlingsledningen.

 

ANMÄLAN

  • Ordinarie anmälan sker genom att fylla i formulär på Protiming fram till torsdag den 13 juni klockan 22.00. Motionär utan klubbtillhörighet anmäler sig också på Protiming. 
  • Betalning ska omedelbart ske till Väsby skidklubbs swishkonto, Swish 123 693 04 81, dock senast torsdag den 13 juni klockan 22.00. Obs viktigt: I meddelandefältet på Swish-betalningen skall namn på tävlande, ev. klubb, startklass och födelseår fyllas i (detta för att vi ska kunna pricka av startande). Tips: tidig anmälan medför större möjlighet att välja starttid i prologen.
  • Efteranmälan vid sekretariatet kan ske i mån av plats senast en timme före första start, d.v.s. 09.00, och mot förhöjd anmälningsavgift via Swish 123 693 04 81. Efteranmälan till motionsklass går bra i mån av plats fram till 12.00 på tävlingsdagen (Swish).
  • Anmälningsavgift: Barn, ungdomar, junior (9-20 år), 100 kr. Övriga klasser 250 kr. Efteranmälan 200 kr resp. 350 kr.
  • Tips: Tidig anmälan medför tidig starttid i prologen!


NUMMERLAPPAR

Nummerlappar och tidtagningschip hämtas ut vid tävlingscentrum Arlanda Test Track 2, senast en timme innan start lördag den 15 juni. Kom i god tid! Direkt efter prologen lämnas nummerlapp och chip in. Du får ny nummerlapp och chip till huvudtävlingen.

 

STARTTIDER

Prologen: Klockan 10.00 är första individuella start i klasserna P/F 9-16. Klockan 11.00 första individuella start för D/H 17 och äldre. I prologen gäller 15 sekunders intervallstart enligt startlisteordning. Huvudtävlingen beräknas starta 12.30 respektive 13.30. Motion dam /herr startar 13.30, längst bak i kön (masstarten). Obs samtliga: se tävlings-PM!

 

TÄVLINGS PM

Här finns tävlings-PM (Publiceras senast en vecka innan tävlingsdagen).

 

ÖVRIGT 

VÄGBESKRIVNING OCH PARKERING

Här har du en komplett vägbeskrivning till Arlanda Test Track #2. Obs viktigt att följa denna instruktion för att minimera trafikstörning hos boende i området. (Här ges en google maps länk). Samåk! Av flera skäl uppmanar vi tävlande och publik att samåka i så hög grad som möjligt. Var på plats i god tid och följ funktionärers anvisningar! Kollektivt resande: Närmsta pendeltågsstation är Rosersberg.  

RESERVSTAVAR

Arrangören har vid tävlingscentrum genom samarbetet med Snö&Tö reservstavar i flera olika längder.

TILLÅTNA HJUL

Träningshjul med märkning 2:or eller trögare. Vi följer den rekommendation som är framtagen av Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor. Som vanligt gäller också att minst ett hjul på vardera skidan skall ha fungerande backspärr. 

TIDTAGNING

Med tidtagningschip (Protiming). Ej återlämnat chip debiteras med 100 kr.

VÄTSKA OCH SERVERING

Snö & Tö sponsrar med sportdryck från Enervit som kommer finnas i tävlingscentret. Ta gärna med eget vatten, vattnet på anläggningen kommer från egen brunn och inte smakar så bra. Tappvatten från stor dunk och diverse tilltugg kommer att finnas från ICA, men ta gärna med lite egen matsäck att fylla på energin mellan prolog och huvudtävling.

BRUTIT LOPPET

Om du brutit loppet skall du anmäla det snarast till tidtagarna och återlämna nummerlapp och tidtagningschip i sekretariatet.

RESULTAT

Resultatet från huvudtävlingen är resultatet för Arlanda Roller Ski Race. Tider från både prologen och huvudtävlingen kommer att presenteras. Resultatlistor sätts upp vid tävlingsarenan. De preliminära resultaten publiceras på Väsby skidklubbs hemsida efter genomförd tävling. De officiella resultaten publiceras på hemsidan senast två dagar efter tävlingen.

DUSCH, OMKLÄDNING OCH TOALETT

Ingen dusch finns på anläggningen. Omklädning och tre toaletter (varav en handikapp) i administrationsbyggnaden. Damerna byter om i rum på övervåning en trappa upp. Herrar i rum på nedervåningen. 

PRISER

Priser till de tre främsta i varje klass för ungdomar och juniorer upp till D/H 20. Priser till de sammantaget tre främsta i tävlingsklasserna D/H 21 och uppåt. Ett par utlottningspriser i motionsklasserna. Snö&Tö sponsrar och vi återinvesterar intäkter (del av anmälningsavgifterna) från tävlingen i prisbordet. Specialdesignad medalj till samtliga deltagare som fullföljer. 

SJUKVÅRD

Sjukvårdare från Livtjänst Sverige AB kommer att finnas vid start och målområdet. Akut sjukvård finns vid Löwenströmska närakut.

ORDNINGSREGLER

Vi uppmanar åkare att visa hänsyn till varandra och att långsammare åkare håller till höger så att snabbare åkare kan passera till vänster. 

TÄVLINGSREGLER

Svenska skidförbundets tävlingsregler gäller. Minst ett hjul på varje skida måste vara utrustat med fungerande backspärr. Hjälm och skyddsglasögon är obligatoriskt. Deltagande sker på egen risk och varje anmälan är personlig. För övriga regler se tävlings-PM

KONTAKT TÄVLINGSLEDNING

Upplysningar lämnas av Hans Bärring, This is a mailto link

ARRANGÖR 

Arlanda Roller Ski arrangeras av Väsby skidklubb i samarbete med Snö&Tö.  

 

 

Välkommen !

Arlanda Roller Ski Race

Uppdaterad: 04 MAJ 2019 21:57
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info