Hoppa till sidans innehåll

Nordisk stil


 Nordisk stil enligt linkörning

Utövare av Nordisk stil? Välkommen som medlem i Väsby Skidklubb. Utöver att stödja vår verksamhet kan du då också vara med och påverka. Vi kan skapa fler träningstillfällen året runt och bättre möjligheter att tävla, till gagn för såväl "klassiska skidåkare" som "Nordisk stilare".

 

Väsby Skidklubb ser positivt på utövandet av Nordisk stil i våra spår! Men för att det ska fungera långsiktigt för alla så gäller följande tre punkter för utövare av Nordisk stil:

 

  • Vaxmyra ängar spåras för klassisk åkning och fristil / skejt. Här är det tillåtet med hundekipage enligt Nordisk stil (skidåkare med spänd draglina till dragande hund i sele alternativt så kallad pulkastil). Men observera följande: Det är lämpligt att vänta med hundekipage tills dess spåren frusit ihop ordenligt efter spårläggningen. Ihopfrysningen tar åtminstone sex timmar beroende på väderförhållanden. Hundekipage på nylagd fristilsbädd riskerar trasa sönder spåret eftersom belastningen är större än för ren fristilsåkning. Vi rekommenderar därför att hunden lämnas den första turen efter snöfall. Passa då istället på att träna din egen teknik och kondition, samt att lära dig spåren, liksom förhållandena på plats - rekognocera gärna först.

 

  • Håll hunden borta från den klassiska spårprofilen som vanligtvis läggs i kanten av fristilsytan på ängarna.

 

  • Respektera att andra besökare till våra spår kan både vara ovana skidåkare och/eller rädda för hundar. Vidta försiktighetsåtgärder, framför allt på transportsträckor. Vår rekommendation är att träning för Nordisk stil genomförs på tidpunkter då det inte hunnit komma ut så många besökare i spåren (morgon resp. kväll)

 

Träna hårt och lycka till! Tveka inte att kontakta oss för frågor eller synpunkter.

 

Vänliga hälsningar och varmt välkommen!

 

Styrelsen

Väsby Skidklubb

 

Uppdaterad: 17 APR 2017 16:18
POW logo

SpårbidragLogga

 

rps-logga

LoggaSweSkiTeam

VSK-Facebook

Väsby Stadslopp, löpning

Postadress:
Väsby SK - Skidor
Box 135
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707910113
E-post: This is a mailto link

Se all info